hur jag brukar rida joker'

 
jag börjar främst med att skritta fram honom 10 min, lång tygel så brukar jag snacka lite med honom så han vet att de är jag. jag snackar med honom, han liksom bara njuteroch chiillar runt,. efter de så kortar jag tyglarna, jag brukar åka skritten lite så han får sträcka på sig å så, och sen börja arbeta honom i skritten, när han arbetar så släpper jag efter, mer och mer. efter de så trtavar jag honom 1 varjv runt hela hagen så jag får känna hur han är i traven och sen så arbetas han på samma sätt i traven, desto snabbare han mjuknar desto fortare kan vi börja arbeta på riktigt.  när han mjuknat upp så brukar jag göra en galoppfattning och ta ett varv på honom. sen så stannar jag upp, testar gasen och bromsensen får han gå fram igen, galoppera och arbeta. detta är ett typical vanligt pass kan man säga, sen om vi rider ut eller bara rider lite western är en helt annan sak.
Om vi kör lite lösträning så brukar vi värma upp i skogen, ha grimma och grimskaft som bara fästerpå ena sidan, han har blivit sjukt känslig nu, vet imte varför men han bara har blivit det.
men jag liksom kanbara spänna handen lite och han vet, ok ok jag ska sakta av. Han e sjukt duktig och bärjar även bli diciplinerad. me like ;)
 mén iallafall så tränar jag han på lösa tyglar, försöker få honom så som jag vill med kroppen och inte barasitta och rycka, dra, rycka, slita, dra ja. osv.
de e svårt att förklara, ni får komma och titta när jag rider istället, fine?
HAHAHAHA kom.
många frågar också : hur mkt hoppar du joker på en vecka? riktar in mej på en gång, en vila, 2 uteritter, 1-2 dressyrträningar och resten lite lösgörande, western och bus på ängen. :) fått mkt frågor om joker och så, många säger även : du hoppar joker varje dag. 'jag rider inte varje dag. 'men jag lägger mest ut bilder när jasg hoppar, oftas inte bilder från samma dag men ja, hoppning är roligare att titta på och de ör roligare för andra att se tycker jag. min åsikt.
många säger även att jag är alldeles förstor, då blir mitt svar ofta samma :jag är för lång bara, thats all.
men jag är den för tillfället minsta tjejen och den som har bäst kontakt med joker, nu håller vi på att träna mkt från marken, ut och gå, lite rörelser från marken och att ha honom vid vagn. hoppas ni f´örstod lite av vad jag skrev :9 / emma

Idag

Sov hos linnea igår till idag, vi vaknade rätt tidigt. Pappa häntade mej redan i stallet klockan tio så vi fick börja rida vid 9.
Vi red till en Paddock och jag red ju Musse och Linnea red Bess.
Påvägen dit skrittae vi och travade och de kom inga bilar alls, de vactyp en soptipp påvägen och båfa hästarna reagerade ju självklart på den. Bess typ stregrade å så och Musse hoppade mest till och tittade på den. När vi kommit fram så skrittade vi några varv å redan då kände jag att musse inte ville

mjukna upp sig. Han var livrädd för hindermatereal längs ridhusväggen och bess blev också det och började bocka, sparka och skena, Bess sprang in i mej och musse och han kutade typ 2 steg. Linnea satt kvar iallafall, Tuff e hon. Men sen så övade jag lite galoppfattningar och atr han skulle fokusera mer på mig än på blommorna pch de läskiga hindermaterealen. Sen red vi hem, Musse bara chillade hela vägen,o bara ett litet hopp åt sidan när en bil körde fort förbi oss. Nu ska e jag hos farfar, ha fyller år och vi har ätit tårta. snart så ska vi på nästa min kusin Zoey. Men aa, ses
Skäcken e bess å musse den gråe


Hej

Kan typ inte updratera så mkt nu. Men jag ska när jag kan och de lir bättre, de lovar jag.



Godnatt..

växtvärk, träningsvärk och så varmt i mitt rum. :(


Godnatt

Inte hunnit blogga å så, fullt upp och inget internet..
Igår var vi i ystad och handlade, jag köpte två par jeans, en jättefin tröja, vattenfast smink remover, vit kajalpenna och två victorias secret body mists. :) tänkte fota allt imorgon så ni får se hur de ser ut. En ny header e på g.
Idag var vi i svarte och badade. ca 14 grader i vattnet, doppade mig minst 5 ggr. Haha, sen åt jag och inge sub på vägen hem och åt i lägenheten. Typ så. ikväll har vi mest tittat på tv och filme flicka. jar redan sett den. den e sjukt bra. Men godnatt på er då. <3<3


Rip

tycker att alla ska tända ett ljus för Talia, som avled i cancer idag.
Rip finaste Talia<3
Talia du var en kämpe in i de sista, Vackra du!


Hej<3

imorgon åker jag till bästa farmor, där spenderar jag några dagar. Imorgpn iallafall så ska vi åka och bade i svarte, hoppa från bryggan, Ni får bilder :)
Ska försöka uppdratera därifrån, får se hur internetet är. Venne vad mer vi ska hitta på förutom bada, Haha:)
Ska försöka hinna göra en pytteliten video innan vi sticker imorgon, halvt omöjligt men KANSKE.
Ska försöka sova nu, upp tidigt, glömde packa idag förstår ni, woops.
Ha en bra kväll/ natt. så hörs vi imorgon. ÄLSKAR ER






träningpowwaaah blä

Mamma frågade om jag ville ut å gå med dem. sure! vafan har jag gett mej in på?




Hej alla fina

idag, eller nu, håller jag på att städa mitt rum, de blir rätt fint ;) Sorterat och så :) Ville mest bara seja hej och så :) så att ni vet att jag lever iallafall haha :* Men jao vi hörs


back to blog

Hej! fan vad skönt att vara tillbaka här. Har haft eller försökt ha bloggpartners men jag gillar nog bäst att kunna blogga själv. Just nu gör jag ju massa videobloggar, hauler, new in, sminkningar, hästar, allt..
De uppskattas att få er uppmärksamet och jag blir värkligen glad för all er kärlek. DÄRFÖR ville jag börja driva denna bloggen igen. Återigen.
Passet idag : Idag har vi hyrt en paddock, lite proffsigare bekvämare att rida i. vi satte upp hinder, hoppade osv. Joker var ganska taggad, ny miljö, nytt att titta på ju :)
Men jag red honom så gott jag kunde Travade en del, galoppfattningar, hoppa på volt och lite bus, liten bana osv. Joker ÄLSKAR DET!
Dock så gjorde jag två snygga avsittningar, första : han typ värgrade och drog ner huvudet.. Yes, landade sådär lagom smidigt på en oxer.
Andra : han vägrade och jag typ åkte fram, han tyå sparkar osv. Fint. Fint Emma.
Red tindra lite också. bara tpg några skutt å så :)
Är väldigt stolt över min shettis faktiskt, Han luftade 60 cm och hoppade fladdrandra matta utan att vägra. Tuffing. Sen åkte vi hem å åt pannkaor i stallet made by : Bellas mamma. Det var supergott. Glömde dock telefonen hemma hela dan i stallet så kunde inte fota pannkakorna.. Men dom var goda ;)
Sen kom jag hem, dusha, åt, chilladeee! Men ja ni får nån bild från passet. Kram :)<3









RSS 2.0